Přidej Recept

7. dubna 2007 v 10:59
Pokud máte oblíbený a vyzkoušený recept, tak jej můžete vložit jako nový komentář. Po přidání ho zařadím do příslušné kategorie. Děkuji, budu se těšit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se Vám můj blog?

Výborný 71.4% (10)
Dobrý 21.4% (3)
Ujde 0% (0)
Nic moc 7.1% (1)

Komentáře

1 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:09 | Reagovat

SÁDLOVÉ KAKAOVÉ KOLÁČKY

100 g hladké mouky, 70 g moučk. cukru,

40 g kakaa, 70 g sádla. Vypracujeme těsto, tvoříme  malé koláčky,  do středu uděláme lískovým oříškem důlek. Upečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 150° ).  Po upečení do důlku mázneme pikantní marmeládu a namočíme ve strouhaných oříšcích.

2 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:14 | Reagovat

Zázvorky

200g polohrubé mouky, půl lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150g práškového cukru, 1 vejce, 1-2 žloutky, 1 lžička zázvoru, 50g másla, tuk na vymazání plechu

Postup:

do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva. Dále přidáme cukr, vejce, žloutky, strouhaný zázvor a máslo. Vše důkladně zpracujeme v těsto a necháme odpočinout do druhého dne. Poté těsto vyválíme na plát vysoký asi 3-4 mm a vykrajujeme různé tvary. Dáme je na tukem vymazaný plech a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zázvorky necháme několik dní uležet, pak jsou měkké jako piškotky.

(tento recept jsem převzala od paní cukrářky a je léty odzkoušený)

3 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:22 | Reagovat

Kokosové rohlíčky - moc dobré

250 g mletého cukru

125 g másla /Hera/

125 g kokosu

100 g polohrubé mouky

1 kávovou lžičku prášku do pečiva Dr. Oetker

Postup:

Vše zpracujeme v těsto, nelekněte se, že se trochu drobí nevadí to. Necháme aspoň 1 hod odpočinout a potom plníme formičky na rohlíčky. Nemastíme je ani nevysypáváme ! Dáváme jen trochu těsta, protože se v troubě krásně nafoukne a uvnitř jsou pak duté. Pečeme je v horké troubě - 200°C do zlatava. Hned teplé je opatrně vyklepneme, jdou pěkně ven. Po vychladnutí rožky máčíme v čokoládové polevě z 1 rozpuštěné čokolády – tyčinky Ledové kaštany a 50 g ztuženého tuku /Iva, Lukana/

(převzato z "Vánoční kuchařky")

4 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:31 | Reagovat

Pařížské rohlíčky

Těsto:

•    3 vejce

•    30 dkg vlašských ořechů

•    30 dkg moučkového cukru

•    2 lžíce mouky

Na pečící papír zdobícím sáčkem tvoříme rohlíčky. Rohlíčky pečeme raději 14 dní předem, aby změkly.

Poleva  

•    20 dkg čokolády na vaření

•    10 – 12 dkg tuku omega ( 100 % tuk)

Krém - kakaová hmota

•    3 vejce

•    12 dkg cukru

•    3 dkg kakaa

1.    Vše šlehat nad párou do  hladké kakaové hmoty a nechat vychladnout

2.    Vyšlehat 25 dkg másla a přidat vychladlou kakaovou hmotu - utvoříme kakaový krém

3.    Krémem zdobíme rohlíčky a polijeme je čokoládovou polevou.

("Vánoční kuchařka")

5 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:34 | Reagovat

Ledová čokoláda

Ingredience:

•    16 dkg bílého 100% tuku

•    25 dkg práškového cukru

•    3 dkg kakaa

•    1 lžíce hrubé mouky

Postup:

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní přísady, zpracujeme a plníme do formiček.

(Vánoční kuchařka)

6 Mája Mája | E-mail | 31. července 2007 v 11:45 | Reagovat

Pradědovo tajemství

Suroviny:

4 vepřové kotlety bez kostí (nebo krůtí prsa)

1 balení zeleninového leča (nebo čerstvá zelenina)

1 cibule

8 stroužků česneku

5 lžic oleje

5 lžic rajského protlaku nebo kečupu

1 dcl piva

20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /

sůl

pepř

oregáno

feferonky

8 topinek

Pracovni postup:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo a mírně povaříme asi 3 minuty.Máme - li čerstvou zeleninu, dusíme o něco déle, aby změkla.

Dochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou Nivou. Ozdobíme feferonkou.

7 max max | 3. listopadu 2007 v 8:17 | Reagovat

Ahoj našel sem dobrý blog adresa je :    bajecnerecepty.blog.cz

8 katka pribylova katka pribylova | 14. listopadu 2007 v 19:05 | Reagovat

tvaroh míša                                                                                 1/2l vody+1kg cukru svaříme na nit vyšlehá se rama a kakao a svařený cukr vyšleháme tvaroh s cukrem a mlékem

9 pavel pavel | Web | 17. listopadu 2007 v 17:58 | Reagovat

Tady jsou spousty receptů

http://www.emailing.cz/registrace.php?ref=jirka1357@volny.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama