Broskvičky

27. července 2011 v 19:49 |  Cukroví
Broskvičky jsou naplněné piškotové půlkoule spojené pudinkovým krémem, potřené obarvenou šťávou z kompotu a obalené v cukru.

Suroviny na piškot: 3 vejce, 3 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohr. mouky.
Dále: pudinkový krém, broskvový kompot, krupicový cukr, formičky na půlkoule.

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem a do pěny vmícháme po částech mouku. Těsto rozdělíme lžičkou do vymazaných a vysypaných formiček (neplníme až po okraj). Dáme na plech a pečeme při 180°C. Horké polokoule vyklopíme (pomůžeme si lžičkou). Necháme vychladnout a jejich středy pomocí lžičky vydlabeme.
Připravíme pudinkový krém, do kterého přidáme nakrájené broskve. Krémem vydlabané polokoule naplníme a spojíme. Slepené potřeme štětečkem šťávou z kompotu (šťávu obarvíme žlutou a červenou potrav.barvou). Nakonec koule obalíme v krupicovém cukru. Dozdobíme lístkem.
.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Mirka Mirka | Web | 27. července 2011 v 19:52 | Reagovat

To vypadá pěkně =)ú

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama